Doordat Google een belangrijke update heeft gelanceerd is het noodzakelijk om uw Google analytics aan te passen. Het kan namelijk zijn dat uw Google Analytics gegevens vanop uw website niet meer verzameld. De onderstaande stappen tonen aan hoe u de instellingen van uw Google analytics op een juiste manier kunt aanpassen:


 1. Eerst en vooral ga je naar je Google analtics via deze link: https://analytics.google.com/ 
 2.  Log daar in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Wanneer je ingelogd bent, kom je op het dashboard van Google analytics uit. Ga verder door op "Admin" te klikken. In de afbeelding wordt getoond waar je dit kan vinden.
 4. Hierdoor krijg je volgend scherm. Onder de kolom "Property" zoek je naar "Tracking info" en klik je hierop.
 5. Onder "Tracking info" zal er zich een menu openklappen. Zoek in dit menu naar "Tracking code" en klik hierop.
 6. Door op "Tracking code" te klikken opent er een nieuwe pagina. Op deze pagina zoek je naar de "Global site tag" code. De volgende afbeelding toont waar je deze code kunt vinden.
 7. Kopieer deze code.
 8. Ga dan naar de Backend van je website en log jezelf in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 9. Binnen de backend van je website ga je naar de "Paddle Store" zoals afgebeeld hieronder
 10. Zoek binnen de "Paddle Store" naar de JavaScript module. Klik bij deze module op "instellen/Configure".
 11. De global site tag die je in stap 6 en 7 hebt gekopieerd, plak je helemaal bovenaan in het het head gedeelte. Wanneer hier al code staat, mag je de Global Site tag net boven de bestaande code plakken. Het is belangrijk dat je de code niet overschrijft.
 12. Wanneer je de code in het "Head script" hebt geplakt klik je op "Opslaan" bovenaan de pagina. Hierdoor zal uw Google analytics weer optimaal werken.