Nucleus is de vaste hostingpartner van kañooh, die met een uitgebreide monitoring de load van alle servers voortdurend in de gaten houdt. Dat betekent dat er op korte termijn waarschuwingen zijn (bv. de load in de laatste 30s was te hoog) zodat we kunnen ingrijpen, maar ook op lange termijn (bv. de load in de afgelopen maand is steeds aan het stijgen en zou over 1 maand de belasting op 100% brengen) zodat we tijdig extra resources kunnen inschakelen.


Als we naar de belasting op alle servers kijken zijn vooral de webservers (2 op dit moment) zwaarder belast. Quasi 80% van de belasting van een Drupal site komt uit de PHP processing. Zodra onze monitoring opmerkt dat de webservers het te zwaar krijgen, schakelen we extra webservers in. Op die manier schalen we horizontaal (quasi ongelimiteerd) en kunnen we zo meer gelijktijdige bezoekers verwerken. Elke server die we bijplaatsen verhoogt 1-op-1 de capaciteit van het kañooh hosting platform.


Bij iedere onregelmatigheid wordt er transparant gecommuniceerd tussen Nucleus en kañooh, waarna wij ook onze klanten zo snel mogelijk op de hoogte brengen.