Bij het aanmaken van een nieuwe pagina, kan je deze bij ‘Pagina inhoud en opties’ voorzien van alle nodige informatie. Je ziet er ook 3 maal het woord titel, elk met een eigen nut en betekenis. Om verwarring te vermijden, hebben we ze hier even opgesomd.


  • (pagina) Titel: deze titel ziet de bezoeker bovenaan de pagina staan. Deze wordt ook gebruikt wanneer er zowel in de back-end als front-end naar inhoud op de website gezocht wordt.
  • SEO titel: deze titel wordt niet bovenaan de pagina getoond, maar wel in de Google zoekresultaten. Standaard is de SEO titel dezelfde als de Pagina titel, maar je kan ze gemakkelijk aanpassen, bijvoorbeeld om aantrekkelijker te ogen in Google door er bepaalde trefwoorden mee in op te nemen.
  • URL-alias: deze titel zal in het URL venster bovenaan de browser worden getoond. Standaard is deze gebaseerd op de Paginatitel, maar je kan ze ook manueel instellen. Deze titel is belangrijk voor Google, want dit zal gebruikt worden in de zoekopdracht als een unieke identificatie. Een synoniem voor URL-alias is canonical url.