In welke stappen verloopt de release cyclus?
Iedere twee weken wordt het kañooh systeem geüpdatet. In een release worden nieuwe opties en functionaliteiten toegevoegd, problemen opgelost en verbeteringen aangebracht. Een release gebeurt in enkele stappen:


Soft Release
Eerst worden de verbeteringen en nieuwe opties uitvoerig getest in een Soft Release Branch. Hier worden de laatste ontwikkelingen in een aparte omgeving gecontroleerd op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Op deze manier worden eventuele bugs onmiddellijk opgemerkt en opgelost. Dit gebeurt op zowel op nieuwe website omgevingen, als op back-ups van productie websites.


Officiële Release
Een officiële release kan enkel als alle testen van de Soft Release Branch positief verliepen en eventuele bugs werden opgelost. Tijdens de officiële release worden alle kañooh websites geüpdatet, waarna klanten de nieuwigheden en verbeteringen kunnen gebruiken. Over de definitieve update wordt goed gecommuniceerd, in release notes staat beschreven wat de meest zichtbare veranderingen zijn en hoe je deze kan gebruiken. Na elke release worden de Faq's ook geüpdatet met de laatste release notes.


Verloop van een Release: schema


Officiële Release

OR

Iedere 2 weken op donderdag tussen 8:00 en 10:00

Soft Release

SR

OR - 1 week

Release Notes

RN

OR - 1 dag